Értéklabor pályázat

Kik pályázhatnak?

A felhívásra 2-4 fős, középiskolás diákból álló csapatok jelentkezhetnek. Minden csapat igénybe veheti egy felkészítő pedagógus vagy felnőtt szakember segítségét. A csapattagoknak nem kell azonos középiskolába járniuk.

Mit lehet nyerni?

Minden döntőbe jutó csapatot jutalmazni fogunk, az első három helyezett pedig külön díjazásban részsesül:

I. helyezett:    450. 000 Ft
II. helyezett:   300.000 Ft
III. helyezett: 150.000 Ft

értékű vásárlási utalványt kap.
A helyezést elérő csapatokat felkészítő tanárok/szakemberek 100.000 Ft értékű vásárlási utalványt kapnak!  

Mivel lehet pályázni?

Csak a képzelet szab határt! Olyan terveket, kidolgozott ötleteteket, alkalmazásokat, innovációs alkotásokat stb. várunk, amelyek „okos”, digitális lehetőségeket használnak. A pályázat tartalma lehet teljesen új megoldás, de olyan munka is, ami egy vagy több szabadon hozzáférhető és fejleszthető (program/alkalmazás, informatikai, robotikai, média, kommunikációs stb) eljárás újszerű használatán, kombinálásán alapul. A versenyen bármilyen korábban készített pályamunka, ill. műszaki alkotás tovább fejlesztésével is részt lehet venni.
A pályamunkáknak legalább az egyik témakörhöz igazodniuk kell az alábbiak közül:
I. Vedd észre, őrizd, használd, add tovább! Olyan pályamunkákat várunk, amelyek korszerűen, érdekesen mutatják be, teszik elérhetővé, illetve használják fel a megyénk értékeit. A pályázatra benyújtott innovációs ötlet, alkotás egy vagy több kulturális, szellemi, építészeti, természeti, gasztronómiai örökséghez is kötődhet. A pályázatban megjelenő érték/értékek megtalálásában segítséget nyújthat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár honlapja: http://www.baz.hu/ertektarPélda: :https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.appcorner.creativeregion&hl=hu&gl=USII. Találkozzunk gyakrabban! Olyan pályamunkákat várunk, amelyek a személyes és online rendezvények, képzések és más találkozási alkalmak szervezését, színvonalas, figyelemfelkeltő megtartását, az önkéntes és iskolai közösségi szolgálatosok elérését, az ügyfél/látogató adatbázisok építést, egyszerű kezelését fejlesztik. (A pályázatoknak nem kell minden felsorolt területet érinteni!)Példa rendezvényszervezésre: https://rendezvenybiblia.hu/top-11-alkalmazas-rendezvenyek-szervezesehez/

https://nisz.hu/hu/aktualis/onkentes-munkavallalast-segito-alkalmazas-nyerte-az-1app-fejleszto-versenyt

III. Mi vagyunk a megoldás! Olyan pályamunkákat várunk, amelyek előmozdítják egy közösség épülését, vagy a fiatalokat/gyerekeket érintő jelenségek megismerését, megértését vagy valamely társadalmi kihívás kezelését (pl cyberbulying, egészségügy, klímaváltozás, szegénység, élelmiszerbiztonság stb területén.)

Hogyan lehet pályázni?

1. Regisztráció

2022. január 31. 23:59 óráig várjuk a csapatok jelentkezését az alábbi felületen:

jelentkezési lap

A regisztráció során meg kell adni a csapattagok és a felkészítő tanár/szakember nevét, elérési adatait. Minden 18. évesnél fiatalabb diák esetében aláírt szülői/gondviselői nyilatkozatot szükséges csatolni a regisztrációs felületen. A szülői nyilatkozat letöltése: innen 

Kötelező megadni a jelnetkezés során a pályamunka témáját,

Kérjük a csapatokat, hogy lehetőség szerint az elérni kívánt célt; a megvalósítás módját is mutassák be néhány mondatban a jelentkezés során!

2. Pályázatok benyújtása

A pályamunkákat 2022. március 31. 23:59 óráig várjuk!

A pályázatra benyújtott írásos tervek, ötletek, koncepciók terjedelme maximum 10 A4-es, gépelt oldal lehet (12 pontos betű, normál sorköz). Az ábrákat külön, mellékletként (+ max. 10 oldal) kell a pályázatba illeszteni.

Lehetőség van arra is, hogy a csapatok rövid, legfeljebb 5 perc terjedelmű videó benyújtásával pályázzanak. A bemutató videónak a pályázatra benyújtott innovációs alkotás, alkalmazás, program, szolgáltatás stb. jellemzőit, használatát kell bemutatnia. A videóhoz egy legfeljebb 1,5 oldal terjedelmű (12 pontos betű, normál sorköz) leírást várunk a pályamű megalkotásának céljáról, az alkalmazás módjáról és technikai feltételeiről.

A pályázatok benyújtási módjáról a regisztráció után kapnak értesítést a csapatok.

3. Demo day: a döntő

A benyújtott pályázatokat szakemberekből álló zsűri bírálja el. A pályázók közül tíz csapat kap lehetőséget arra, hogy az előreláthatólag 2022. április 22-re tervezett „demo day” keretében, élőben is bemutathassa a munkáját. A döntőben résztvevő csapatoknak egy legfeljebb 10 perc terjedelmű bemutatót kell tartani az általuk benyújtott pályamunkáról. A prezentációt követően a zsűrinek lehetősége nyílik kérdéseket feltenni a csapat tagjainak.