Logó- és szlogenpályázat!

Logó- és szlogenpályázat

Biztos találkoztál már valamilyen civil közösség, egyesület, alapítvány munkájával. Bár lehet, hogy épp akkor nem is figyeltél rá, hogy ki szervezte azt a rendezvényt, programot, amin jól érezted magad. Lehet, hogy akkor éppen nem is tudtad pontosan, hogy ki nyújtott segítséget, ki állt ki melletted. De az is lehet, hogy te éppen annak a 92 ezer tagnak az egyike vagy, akik a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében tevékenykedő egyesületeket alkotják. Lehet, hogy egy civil szervezetben találkozol a társaiddal, sportolsz, zenélsz, törődsz másokkal, véded a biztonságot, a klímát, környezetet, az állatokat stb. Esetleg a te segítséged is hozzájárul ahhoz, hogy a rászorulók, az iskolák, kórházak, szociális, kulturális és egyéb intézmények, kezdeményezések évente 2,7 milliárd Ft értékű támogatásban, adományban részesüljenek.

Most keresünk egy logót és egy szlogent az összes borsodi civil közösségnek. Olyan terveket várunk, amelyek kifejezik, hogy a civil szerveződések (civil társaságok, egyesületek és alapítványok) jobbá teszik az életünket és a világunkat. A logót és a szlogent a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye civil közösségeit népszerűsítő, támogató események, kampányok során fogjuk felhasználni (pl. civil advent, a civilek napja, személyi jövedelemadó civil 1% felajánlás kampány stb.).

Kik pályázhatnak? 

A pályázhatnak egyének vagy csapatok is. Egy pályázó legfeljebb 3 tervet nyújthat be. Ha több pályázatot nyújt be mindegyikhez külön-külön kell kitölteni a pályázati adatlapot és a szükséges nyilatkozatot.

A benyújtott tervekkel kapcsolatos elvárások:

 • a logó és a szlogen összetartozik, a benyújtott pályázatnak mindkettőt tartalmaznia kell.
 • a logó lehet külön képi jel, de szerepelhet benne szlogent tartalmazó tipográfia is;
 • a logónak kis méretben (levélpapíron, névjegykártyán, hűtőmágnesen stb.) és nagyobb méretben (pl. plakáton) alkalmazva is azonosíthatónak kell lennie;
 • a logó legyen alkalmas több színű – akár fotó – alapú felületen való megjelenítésre is;
 • a pályázatban kell benyújtani egy rövid leírást arról, hogy a logó mit ábrázol, miért alkalmas arra, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében tevékenykedő közel 4 000 civil közösség, egyesület, alapítvány tevékenységének értékét, fontosságát kiemelje;
 • a szlogen legyen rövid maximum 60 karakter terjedelmű (szóközökkel együtt);
 • a logó és a szlogen nem sértheti senki méltóságát, emberi és állampolgári jogának megélését, gyakorlását.
 • eredeti, és/vagy a szokásos civil szimbólumokat (szív; kinyújtott kéz, puzzle) újra értelemező, megoldásokat várunk!

 

A pályaművek benyújtásának módja

 • A pályázatokat kizárólag a https://www.borsodicivil.hu/ internetes oldalon elérhető pályázati felületen keresztül lehet benyújtani.
 • A pályázat érvényességének feltétele az adatlap hiánytalan kitöltése.
 • A pályázathoz tartozó megfelelő nyilatkozatot minden alkotónak ki kell töltenie, majd aláírást követően szkennelve vagy befényképezve kell csatolni.
 • A logót legalább 300 dpi felbontásban digitalizált formában kérjük feltölteni a pályázati felületen.
 • A logót 3 féle változatban színes, fekete-fehér, illetve inverz megjelenésben kérjük benyújtani,
 • A logót kérjük önálló képként, valamint egy A4-es papír fejlécében elhelyezve is feltölteni
 • A pályázaton 4 db fájl feltöltésére van lehetőség. De egy fájlban a logó többféle megjelenéssel és méretben is megjelenhet pl. egy .pdf dokumentumban).
 • A feltöltött fájlt a következők szerint kell elnevezni: logo_palyazoneve (pl: logo1.rajzosbence.pdf)

 

A pályaművek benyújtásának határideje

A pályamunkákat 2023. 09. 20 -án 24.00 óráig várjuk.

A pályamunkákat kizárólag elektronikusan a https://www.borsodicivil.hu/ felületen lehet benyújtani.

 

Elbírálás:

Beérkező pályamunkákat a Kapuzörgető Megyei Civil Nap keretében 2023. szeptember 23-án Miskolcon, Művészetek Háza Csengey-kertben mutatjuk be. Ezt követően az alkotások megtekinthetők lesznek az erke.hu, illetve https://www.borsodicivil.hu/ honlapról elérhető online felületen. A rendezvényen, valamint az online felületen keresztül lesz lehetőség a közönség szavazatok leadására. A közönségszavazás szeptember 23-án indul és október 24-én zárul.

A díj átadására előre láthatóan 2023. november 8-án kerül sor.

 

Mit lehet nyerni?

A közönség szavazatok alapján megállapított nyertes logó és szlogen alkotóját 150 000 Ft értékű tárgyjutalomban (vagy vásárlási utalványban) részesítjük.

 

Szerzői és felhasználói jogok

A pályázó vállalja, hogy a pályamunkák elkészítésénél nem használ fel jogvédelem alatt álló más alkotásokat. A pályázó felelősséget vállal azért, hogy a pályázatban benyújtott terv a saját műve, amellyel semmilyen szerzői és egyéb jogokat nem sért, továbbá kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért felel. E feltételek megsértése esetén a pályázat érvénytelen, eredményhirdetés után kiderülő jogsértés esetén a díjat (tárgynyereményt) a pályázó köteles visszaadni.

A pályázat kiírója a pályaműveket nyilvánosan közzé teheti. A pályázaton való részvétellel a pályázó a beküldött pályamű határozatlan idejű, korlátlan és kizárólagos felhasználási jogait az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesültre ruházza át. Az átruházott jogok magukban foglalják a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 46. § szerinti harmadik személyre átruházhatóság jogát, valamint a 47. § szerinti – a mű átdolgozhatóságához és a mű többszörözéséhez való felhasználási jogosultságot is. A pályamű többszörözése magában foglalja annak kép- vagy hangfelvételen történő rögzítését, informatikai eszközre vagy elektronikus adathordozóra való másolását is, valamint az előzőekben felsorolt jogosítványokat is magában foglaló többszörözés jogának harmadik személy részére történő átengedését.

A pályázó a pályamű beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy alkotása az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesült által közzétett szakmai kiadványokban, honlapon vagy a közösségi média felületein szerepeljen vagy felhasználásra kerülhessen, kiállításra, termékekre, közzétételre kerüljön. A művek felhasználási jogának átengedése térítésmentesen történik

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük